Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Vodič na priechode zrazil 74-ročnú chodkyňu, zomrela

Ilustračné foto Foto: KR PZ v Trnave

Dôchodca viedol osobné motorové vozidlo Škoda Fabia Combi v pravom jazdnom pruhu od veľkého kruhového objazdu v smere na sídlisko Radvaň.

Banská Bystrica 13. januára (TASR) – K tragickej dopravnej nehode, pri ktorej zahynula 74-ročná chodkyňa, došlo dnes krátko po 09.30 h na Námestí Ľ. Štúra v Banskej Bystrici. Zrazil ju 80-ročný banskobystrický vodič.

Ako TASR informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová, dôchodca viedol osobné motorové vozidlo Škoda Fabia Combi v pravom jazdnom pruhu od veľkého kruhového objazdu v smere na sídlisko Radvaň.

"Pod obchodným centrom Jopa vodič narazil pravou prednou časťou vozidla do chodkyne, ktorá práve prechádzala po priechode pre chodcov. Pri dopravnej nehode 74-ročná žena z Banskej Bystrice utrpela zranenia, ktorým na mieste podľahla. Alkohol u vodiča zistený nebol. V prípade usmrtenej chodkyne bola nariadená pitva," priblížila Petrovičová.

Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania, do ktorého bol pribratý aj znalec z odboru cestnej dopravy. Polícia vodičovi zadržala vodičské oprávnenie. Škoda na vozidle bola predbežne vyčíslená na 400 eur.