Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Na prievidzskom sídlisku Žabník budujú detské centrálne ihrisko

Ilustračné foto. Foto: TASR/Michal Svítok

Ihrisko bude v správe mestskej spoločnosti Technické služby mesta Prievidza, ktorá bude zabezpečovať jeho vhodné využívanie.

Prievidza 13. októbra (TASR) - Prievidzská radnica investuje financie do výstavby ďalšieho centrálneho ihriska pre deti, a to na Športovej ulici na sídlisku Žabník. S jeho realizáciou začal dodávateľ prác - Intersystem EU, s.r.o., Bytča v týchto dňoch a dokončiť by ho mal koncom novembra, v prípade priaznivého počasia aj skôr. Náklady na jeho vybudovanie predstavujú viac ako 24.000 eur. TASR informoval hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje.

"Už v minulosti sme sľúbili, že na každom sídlisku vybudujeme jedno veľké centrálne detské ihrisko. Žabník je ďalšou lokalitou a ja sa nesmierne teším, že tam, kde žije veľa detí, bude aj zodpovedajúce detské ihrisko," povedala prievidzská primátorka Katarína Macháčková.

Na detskom ihrisku budú hracie prvky pre deti vo veku od troch do 12 rokov. Jeho rozmery budú 40,0 x 20,0 metra a bude oplotené so vstupnou bránkou, lavičkami a odpadkovým košom. Deti sa budú môcť zahrať na kombinovanej zostave so šmýkačkou, mostíkom, lezeckou stenou, dráhou a ďalšími tromi až štyrmi prvkami podporujúcimi rozvoj ich pohybových aktivít. Chýbať nebudú tiež komponenty ako dvojitá reťazová hojdačka, vahadlové a pružinové hojdačky či pieskovisko. "Cena diela predstavuje 24.508,80 eura s daňou z pridanej hodnoty. Realizátor prác zabezpečil okrem vybudovania ihriska, dodania a montáže hracích prvkov či mobiliáru aj vypracovanie projekčného riešenia," ozrejmil Ďureje.

Ihrisko bude v správe mestskej spoločnosti Technické služby mesta Prievidza, ktorá bude zabezpečovať jeho vhodné využívanie. Ďalšie centrálne hracie plochy pre deti vybudovala samospráva za uplynulé dva roky na uliciach J. Francisciho, P. Benického, M. Gorkého, Gazdovskej ulici či Nábreží sv. Cyrila. Radnicu táto investícia vyšla na takmer 100.000 eur.