Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Na 1. letnej výstave galérie DOT sa podieľa 34 výtvarníkov

Ilustračná snímka Foto: TASR/Dušan Hein

V expozícii je najviac malieb, ale je zastúpená aj kresba, koláž a iné výtvarné techniky.

Bratislava 27. júla (TASR) - Jedna z najmladších bratislavských galérií DOT je otvorená vyše sedem mesiacov a jej nová expozícia je prvá letná skupinová. Má názov DOTeraz a podľa kurátora výstavy Ľuboša Lehockého je to slovná hračka súvisiaca s názvom galérie.

"Na výstave sú diela umelcov, s ktorými od začiatku vzniku galérie v decembri 2015 spolupracujeme, ktorí u nás vystavovali samostatne alebo na kolektívnych výstavách. Od týchto autorov sme vybrali vzorku diel a tie sú prezentované na tejto prvej letnej výstave. Sú to všetko slovenskí autori od najmladšej generácie - ešte študentov a čerstvých absolventov až po etablované mená súčasného slovenského umenia, ale stále je to mladšia stredná generácia," pre TASR dnes uviedol Lehocký.

V expozícii je najviac malieb, ale je zastúpená aj kresba, koláž a iné výtvarné techniky. Obrazy s rozličnou tematikou a rôznych veľkostí sú od 34 výtvarníkov. Medzi nich patria Jarmila Sabová Džuppová, Eva Činčalová, Cleopatra Muchová, Monika Pascoe Mikyšková, Patrícia Koyšová, Alena Adamíková, Michaela Rázusová Nociarová, Julia Haluzová, Veronika Šramatyová či Mišo Ormoš.

Výstava potrvá do 31 augusta.