Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

VÁŽNA NEHODA: Na R1 sa prevrátil kamión s drevom, zranil sa človek

Na snímke z 11. mája 2017 vidno kamión, ktorý sa prevrátil na rýchlostnej ceste R1 pri Žiari nad Hronom. Foto: facebook/Polícia Slovenskej republiky

Cestu R1 po nehode postupne sprejazdňujú.

Žiar nad Hronom 11. mája (Teraz.sk/TASR) - Banskobystrickí leteckí záchranári dnes pomáhali 50-ročnému vodičovi, ktorý sa na rýchlostnej komunikácii R1 medzi Žiarom nad Hronom a Zvolenom zrazil s kamiónom.

Ako informovala hovorkyňa záchranárov Zuzana Hopjaková, po náraze kamióna do osobného auta potreboval vodič, ktorý utrpel poranenie hlavy a hrudníka, rýchly a šetrný transport do nemocnice.

"Leteckí záchranári si pacienta na mieste prevzali od zasahujúcej posádky rýchlej lekárskej pomoci a po ošetrení ho s polytraumou letecky transportovali do Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici," dodala.

Banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Kováčiková informovala, že ďalší účastníci nehody by podľa posledných informácií nemali byť vážne zranení. "K rozsahu sa však v súčasnosti nebudeme vyjadrovať," podotkla.

Nehoda sa podľa jej slov stala tak, že vodič kamióna, ktorý išiel v smere na Zvolen, prešiel pri preraďovaní za doposiaľ presne neobjasnených okolností (pravdepodobne však v dôsledku defektu) cez zvodidlá do protismeru. Tu sa jazdná súprava prevrátila na ľavý bok a prevážané drevo sa vysypalo na vozovku. "V tom čase, keď kamión prešiel do protismernej časti vozovky, oproti prichádzalo osobné motorové vozidlo Škoda Superb, ktorého vodič už zrážke nedokázal zabrániť," dodala Kováčiková.

Nehoda si vyžiadala aj dopravné obmedzenia. Polícia postupne cestu sprejazdňuje.