Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Na Šariši sa začali voľby bez problémov

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V krajskom meste v Prešove je vo volebných zoznamoch zapísaných 72.783 oprávnených voličov.

Prešov 5. marca (TASR) – Parlamentné voľby na Šariši sa začali dnes bez problémov. Volebné miestnosti otvorili v jednotlivých volebných okrskoch o 7.00 h, nikde nepožiadali o skorší termín začatia volieb. TASR to potvrdili zapisovatelia volebných komisií za okresy Prešov, Sabinov, Bardejov, Svidník a Stropkov.

V krajskom meste v Prešove je vo volebných zoznamoch zapísaných 72.783 oprávnených voličov. Na území mesta je k dispozícii 81 volebných okrskov a rovnaký počet volebných miestností. Mesto na voľby využilo hlavne budovy škôl, kultúrnych zariadení, ale voliť sa bude aj v priestoroch Technických služieb mesta Prešov i v športovom a kúpeľnom areáli. V určenej lehote prešovský mestský úrad vydal 2527 voličských preukazov.

Mesto Prešov dostalo 764 žiadostí o voľbu poštou. Ako informovala hovorkyňa prešovskej radnice Veronika Kmetóny Gazdová, v piatok 4. marca v priebehu dňa evidovali 614 vrátených obálok.

V niektorých prípadoch pôjdu komisie k voličom s prenosnou volebnou schránkou priamo do domácností, zariadení pre seniorov, kde sú ľudia prihlásení k trvalému pobytu, ale aj do nemocnice, kde budú voliči hlasovať s hlasovacími preukazmi.


Prečítajte si VŠETKO O PARLAMENTNÝCH VOĽBÁCH a sledujte s nami VOĽBY ONLINE