Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Na sídlisku Sásová majú deti klzisko pod svojimi oknami

Ilustračné foto Foto: TASR - Oliver Ondráš

Na realizáciu klziska v Sásovej minuli takmer 25.000 litrov vody.

Banská Bystrica 25. januára (TASR) – V centre najväčšieho banskobystrického sídliska Sásová, na Rudohorskej ulici, už počas víkendu otvorili pre verejnosť ľadovú plochu na ihrisku pod holým nebom, ktoré má v správe Banskobystrická hokejbalová únia (BBHbÚ). Na klzisku sa aj dnes mohli vyšantiť deti, ktoré dnes pre štrajk učiteľov nemuseli ísť do školy.

"Toto je práve cesta k rozvoju športu v našom meste. Keď sme my vyrastali, sami sme si robili klziská vedľa panelákov a učili sme sa korčuľovať a hrať hokej. Dnes je všetko inak. Ja si ale myslím, že to čo fungovalo dobre, treba skúsiť obnoviť. Práve preto táto myšlienka a naša pomoc pri jej realizácii. Titul Európske mesto športu 2017, o ktorý sa uchádzame, je práve o tom, ako naštartovať športové aktivity v meste a pritiahnuť obyvateľov mesta k športu," konštatoval Martin Turčan, druhý viceprimátor Banskej Bystrice s tým, že jeho snahou je zvýšiť počet takých klzísk a osvetliť ich, aby slúžili aj na večerné korčuľovanie.

"Keď sme od mesta získali ihrisko do správy, presne tieto aktivity sme na rokovaní preberali s vedením mesta a sľúbili sme, že urobíme maximum," doplnil Boris Franko, ktorý sa spolu s mestským poslancom Matúšom Molitorisom na spojazdnení klziska v Sásovej aktívne podieľali.

"Vlani v lete sme celý areál vypratali. Vynosili veľa neporiadku, zbúrali staré unimobunky, ktoré využívali bezdomovci a vysekali všetky kríky v objekte. Získali sme aj dotáciu od mesta aspoň na pokrytie základných nákladov s tým spojených, taktiež sme dostali veľkoobjemové kontajnery na odpad. Vďaka tomu je v týchto dňoch areál čistý a pripravený na športové aktivity i v zimnom období. Týmto pozývame všetkých na korčuľovanie ako za starých čias," dodal Molitoris, člen BBHbÚ.

Na realizáciu klziska v Sásovej minuli takmer 25.000 litrov vody. Na ihrisku sa nachádzajú lavičky na preobutie a uloženie vecí. Každú noc po úprave plochy oplotený areál uzatvárajú, aby sa predišlo vandalizmu. Plocha bude fungovať, pokiaľ ju počasie a teploty dovolia zachovať užívaniaschopnú.