Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Na Slovensku sa prvý raz uskutoční svetové stretnutie mototuristov

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

FIM Rally sa koná len raz do roka, vždy v inej krajine, dávajúc jej účastníkom príležitosť spoznať kultúru hosťujúcej krajiny prostredníctvom výletov, miestnej gastronómie, folklóru a pod.

Liptovský Mikuláš 28. júna (TASR) - Viac ako 1000 motorkárov z 30 krajín prichádza v týchto dňoch do Liptovského Mikuláša na svetové stretnutie mototuristov s názvom FIM Rally 2016. Na Slovensku sa vrcholné podujatie Medzinárodnej motocyklovej federácie koná po prvý raz.

"Som rád, že mesto ako stredisko turizmu sa na príprave takéhoto významného podujatia podieľalo. Liptovský Mikuláš tak bude mať možnosť prezentovať svoje turistické ťaháky vrátane kultúry, gastronómie a prírodných krás. Očakávam dobrý efekt pre rozvoj turizmu ako v našom meste, tak aj v celom regióne," podotkol primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč.

Úvodný ceremoniál privíta priaznivcov dvojkolesových tátošov v stredu (29.6.) na Námestí osloboditeľov. V rámci podujatia sa v Liptovskom Mikuláši uskutoční Paráda národov - spoločná jazda všetkých motorkárov po jednotlivých krajinách. "Pre účastníkov je pripravená plejáda fakultatívnych výletov do okolia, ale aj bohatý kultúrny program," dodal Blcháč.

FIM Rally sa koná len raz do roka, vždy v inej krajine, dávajúc jej účastníkom príležitosť spoznať kultúru hosťujúcej krajiny prostredníctvom výletov, miestnej gastronómie, folklóru a pod. Kandidatúru Slovenska sa podarilo presadiť na základe viacročného úsilia Slovenskej motocyklovej federácie.