Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

Na Smolenickom zámku bude 8. ročník konferencie Megatrendy a médiá

Smolenický zámok Foto: TASR/Štefan Puškáš

Cieľom konferencie je priniesť otvorenú diskusiu s renomovanými špecialistami na témy, ktoré reflektujú súčasné mediálne trendy.

Trnava 23. apríla (TASR) - Medzinárodná vedecká konferencia Megatrendy a médiá 2012 ponúkne od 24. do 25. apríla na Smolenickom zámku paletu aktuálnych tém a vystúpenia odborníkov z teórie a praxe v oblasti masmediálnej komunikácie.

V poradí ôsmy ročník jarného podujatia Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave (UCM) je spojený s oslavami 15. výročia založenia školy, organizovania konferencie sa každoročne zhosťuje jej Fakulta masmediálnej komunikácie (FMK).

Cieľom konferencie je priniesť otvorenú diskusiu s renomovanými špecialistami na témy, ktoré reflektujú súčasné mediálne trendy. Program je rozdelený do piatich sekcií. Ich témami budú Demokracia verzus mediokracia, Mediálna výchova a kultúrna identita, Marketing vzdelávania a on-line vzdelávania, Nové diskurzy mediálnych štúdií a Médiá a umenie. TASR o tom informovala Monika Časová z PR kabinetu FMK.

Úvod podujatia bude patriť odovzdaniu výročnej ceny Granátové jablko Mariána Matyáša. Očakáva sa aj podpis memoranda o vzájomnej spolupráci medzi UCM a Trnavskou univerzitou. Zaujímavosťou konferencie je panelová diskusia, k headlinerom konferencie patria Václav Moravec z Českej televízie, Jaroslav Rezník z Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR), Ľuboš Machaj zo Slovenského rozhlasu, politológ Michal Horský a Miloš Mistrík z Rady pre vysielanie a retransmisiu, ktorí budú diskutovať na tému Demokracia verzus mediokracia.