Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Na starom cintoríne v Brezne rozširujú hrobové miesta

Ilustračná snímka. Foto: TASR Pavol Zachar

Technické služby Brezno spravujú tri cintoríny, na Školskej a Cintorínskej ulici a jeden v miestnej časti Bujakovo - Padličkovo.

Brezno 19. februára (TASR) - Breznianska samospráva rozširuje na starom cintoríne hrobové miesta. V prvej etape by malo pribudnúť 40 miest. Technické služby (TS) začali s prácami minulý týždeň a plánujú ich ukončiť do konca júna. Všetko však závisí od počasia. Informovala o tom v pondelok radnica na svojom webe.

"Na mieste bývalých základov domu smútku, v západnej časti cintorína od Moyzesovej ulice, vznikne 40 a následne ďalších 50 nových hrobových miest. Práce si vyžadujú hlavne terénne úpravy, stabilizáciu svahu, budovanie nových chodníkov a oplotení. Priestorovo sme limitovaní a môžeme rozširovať len v starom cintoríne," konštatoval riaditeľ TS Lukáš Jeremiáš.

Technické služby Brezno spravujú tri cintoríny, na Školskej a Cintorínskej ulici a jeden v miestnej časti Bujakovo - Padličkovo. Celkovo v nich evidujú 1970 jednohrobov, 1245 dvojhrobov, 95 trojhrobov, 27 štvorhrobov a 676 urnových miest.

Podľa samosprávy je kapacitné rozšírenie hrobových miest pri priemernej úmrtnosti takmer 200 ľudí ročne priam nevyhnutnosťou, preto sa snaží túto situáciu riešiť, ako aj upravovať cintoríny tak, aby boli dôstojným miestom posledného odpočinku.