Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Na strojárskom veľtrhu v Nitre sa predstaví 437 vystavovateľov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Počas veľtrhu budú na výstavisku udelené viaceré ocenenia.

Nitra 20. mája (TASR) – Najnovšie stroje, zariadenia, výrobky alebo samostatné technológie výroby predstavia na výstavisku v Nitre slovenské a zahraničné firmy. Na 25. ročníku Medzinárodného strojárskeho veľtrhu sa bude na ploche 25.600 štvorcových metrov prezentovať 437 vystavovateľov z Európskej únie, Číny, Japonska, Indie, Taiwanu a Spojených štátov amerických.

"Okrem statických ukážok exponátov bude môcť odborná i laická verejnosť vidieť procesy a chod strojov či prístrojov. Spolu so samotnými vystavovateľmi sa bude môcť poradiť o ich uplatnení či využití vo výrobných procesoch vlastných firiem," informoval Martin Lužbeťák z agrokomplexu Národného výstaviska, š. p. Veľtrh sa začne v utorok (22.5.) a potrvá do piatka (25.5.).

Súčasťou Medzinárodného strojárskeho veľtrhu budú sprievodné výstavy Eurowelding, Cast-Ex, EMA, Techfórum a Stavmech – Logitech. Súbežne s veľtrhom sa na výstavisku uskutoční aj medzinárodný veľtrh elektrotechniky, energetiky, elektroniky, osvetlenia a komunikácií ELO SYS. Počas veľtrhu budú na výstavisku udelené viaceré ocenenia. Významnou súťažou bude Inovatívny čin roka 2017, ktorú vyhlásilo Ministerstvo hospodárstva SR s cieľom povzbudiť podnikateľské subjekty i fyzické osoby k inovatívnym aktivitám.

Pripravená bude tiež súťaž o cenu veľtrhu, v rámci ktorej bude ocenených sedem exponátov a jedna expozícia. V súťaži o najlepší strojársky výrobok roka 2017, ktorú vyhlasuje Zväz strojárskeho priemyslu SR, budú ocenené najlepšie strojárske výrobky za uplynulý rok vyrobené na Slovensku.