Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Regióny

STU ponúka podujatie plné prednášok a pokusov pod heslom veda hrou

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Témami prednášok vedcov pôsobiacich na STU budú napríklad fyzika v rockovej hre na gitaru, biomasa ako poklad z odpadu, temná strana vesmíru, zelená revolúcia v chémii či digitálne stavebníctvo.

Bratislava 14. mája (TASR) - V priestoroch Fakulty elektrotechniky a informatiky Slovenskej technickej univerzity (STU) v bratislavskej Mlynskej doline prebieha v utorok do 15.00 h bezplatné podujatie "Science-enterTainment-yoU!". V znamení hesla "veda hrou" môžu návštevníci vidieť a počuť množstvo prednášok, vedeckých pokusov a ukážok v podaní výskumníkov a študentov fakúlt STU. TASR o tom informoval hovorca univerzity Juraj Rybanský.

"Chceme návštevníkom ukázať, aká je veda a technika príťažlivá a ako posúva poznanie a život ľudí vpred. Budú si môcť nielen pozrieť, vypočuť, ale doslova aj siahnuť na mnohé výsledky práce našich vedcov i študentov," uviedol rektor STU Oliver Moravčík. Verí, že študentov inšpirujú pri rozhodovaní o budúcom štúdiu a kariére.

Témami prednášok vedcov pôsobiacich na STU budú napríklad fyzika v rockovej hre na gitaru, biomasa ako poklad z odpadu, temná strana vesmíru, zelená revolúcia v chémii, digitálne stavebníctvo či mesto ako osobnosť. Okrem toho môžu návštevníci vyskúšať masáž od robota, nazrieť za kulisy chemických trikov v potravinách či kozmetike, vidieť skrotenie vody a ďalšie ukážky a pokusy.