Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Na svahoch v BBSK bolo cez jarné prázdniny viac lyžiarov ako obyčajne

Na snímke súťažiaci počas pretekov na 30 km klasickou technikou na 42. ročníku diaľkového behu na lyžiach Biela stopa 1. februára 2015 v Kremnici-Skalke. Foto: TASR/Dušan Hein

Návštevnosť lyžiarskych stredísk v Kremnických a Štiavnických vrchoch počas prázdninových týždňov poznačilo aj aktuálne počasie. Aj napriek tomu sa strediská tešia z vyššej návštevnosti ako obyčajne.

Hodruša-Hámre/Skalka 27. februára (TASR) - Návštevnosť lyžiarskych stredísk v Kremnických a Štiavnických vrchoch počas prázdninových týždňov poznačilo aj aktuálne počasie. Aj napriek tomu sa však strediská tešia z vyššej návštevnosti ako obyčajne.

Nárast počtu lyžiarov počas jarných prázdnin v porovnaní s minulým rokom, keď bola teplá zima, zaznamenali v stredisku Salamandra Resort v Štiavnických vrchoch. "V porovnaní s minulou sezónou sme zaznamenali nárast lyžiarov nielen počas jarných prázdnin nášho kraja, ale aj východoslovenského kraja a dokonca i počas pracovných dní mimo jarných prázdnin," skonštatovala marketingová manažérka Salamandra Resort Katarína Pružinová.

Ako ďalej uviedla, na príval návštevníkov počas pracovných dní pozitívne vplývalo aj aktuálne počasie, ktoré bolo také, ako sa na zimu patrí. "Uplynulý týždeň nás opäť potrápilo počasie, no to by sa počas prognóz malo čoskoro umúdriť. Aktuálne máme 40-cm snehovú pokrývku a naďalej veľmi dobré snehové podmienky, preto pozývame všetkých aj na víkendovú lyžovačku," dodala Pružinová.

Viac lyžiarov na svojich svahoch evidovali počas prvého prázdninového týždňa aj v lyžiarskom stredisku Skalka arena pri Kremnici. "Bolo to však dané aj tým, že bolo pekne," podotkol Peter Hyža, marketingový manažér Skalka aréna, s. r. o. Týždeň, keď mali prázdniny školáci z východného Slovenska, býva podľa jeho slov vždy slabší, no aktuálne sa pod to podpísalo aj počasie. "Uvidíme, čo nám prinesie budúci týždeň, keď bude prázdninovať západ," dodal Hyža s tým, že do strediska obyčajne počas jarných prázdniny západného Slovenska chodí viac lyžiarov.

Aktuálne sú v stredisku veľmi dobré podmienky na lyžovanie, hlásia 65 - 70 cm snehu. V stredisku premáva lanovka Pekná vyhliadka (celá zjazdovka), vleky Romik, Limba, Blondy a nový baby vlek Kubík.