Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Na tomto mieste sa pripravte na policajné hliadky

Ilustračné foto. Foto: TASR - Vladimír Benko

Polícia rozhodnutie o uložení sankcie za spáchaný správny delikt môže poslať držiteľovi vozidla aj poštou.

Lučenec 15. augusta (TASR) – V okrese Lučenec policajti nadnes naplánovali osobitnú kontrolu s cieľom pozitívneho ovplyvnenia bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. TASR o kontrolnej akcii informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková.

„Policajti dnes vykonajú osobitnú kontrolu zameranú na dodržiavanie povinností držiteľa vozidla s využitím inštitútu objektívnej zodpovednosti,“ uviedla hovorkyňa. Ako doplnila, v rámci objektívnej zodpovednosti nemusia byť vodiči pri porušení zákona o cestnej premávke zastavení priamo na ceste, ale polícia rozhodnutie o uložení sankcie za spáchaný správny delikt pošle držiteľovi vozidla poštou.

Dopravná nehodovosť sa v okrese Nové Zámky mierne zvyšuje



Okresné riaditeľstvo Policajného zboru (OR PZ) v Nových Zámkoch zaznamenalo od začiatku roka do 13. augusta na cestách Novozámockého okresu 173 dopravných nehôd, čo je v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka o jednu viac.

Ako TASR informoval riaditeľ OR PZ v Nových Zámkoch Daniel Zahorák, pri 78 nehodách došlo k následkom na zdraví. "Tri osoby pri týchto nehodách zahynuli, čo je o jednu viac ako v rovnakom období v roku 2016, desať ľudí utrpelo ťažké zranenia, čo je o jedného menej ako minulý rok, a 87 utrpelo ľahké zranenia, čo je o sedem viac ako vlani. V 25 prípadoch sme u vinníkov dopravných nehôd zistili požitie alkoholických nápojov, čo je o jeden prípad menej ako minulý rok," informoval Zahorák.

V období od 7. do 13. augusta sa na komunikáciách Novozámockého okresu stalo celkom päť dopravných nehôd. "Pri jednej z nich sa ľahko zranila jedna osoba, pričom sme pri nich nezistili požitie alkoholických nápojov," dodal riaditeľ OR PZ v Nových Zámkoch.