Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Medzi Bratislavou a Komárnom sa zrazil vlak s dodávkou

Na snímke osobný vlak spoločnosti RegioJet, ktorý sa zrazil s dodávkou v stredu 26. apríla 2017 okolo 5.00 h. Foto: TASR - RegioJet

Na mieste zasahovali hasiči, ktorí zabezpečili prevoz cestujúcich do najbližšej stanice.

Bratislava 26. apríla (TASR) - Osobný vlak spoločnosti RegioJet sa dnes okolo 5.00 h zrazil s dodávkou. Nehoda sa stala na železničnom priecestí v úseku medzi Zlatnou na Ostrove a Zemianskou Olčou v okrese Komárno, kde pravdepodobne vodič automobilu nedal prednosť prichádzajúcemu vlaku. TASR o tom informoval hovorca spoločnosti Aleš Ondrůj.

"Podľa prvotných informácií sa dnešný stret, našťastie, obišiel bez zranení na strane cestujúcich a zamestnancov RegioJetu. Záchranná služba odviezla na ošetrenie vodiča automobilu," priblížil Ondrůj. Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) doplnila, že vo vlaku bolo 13 cestujúcich, ktorí sa nezranili. Vlaková súprava by mala byť podľa Ondrůja pojazdná a nedošlo ani k jej vykoľajeniu. Na mieste zasahovali hasiči, ktorí zabezpečili prevoz cestujúcich do najbližšej stanice.

Železničnú trať sa už podľa hasičov podarilo sprejazdniť. "Cestujúcim sa ospravedlňujeme za komplikácie a spôsobené obmedzenie," dodal hovorca.

Ondrůj pripomenul, že železničná trať Komárno - Bratislava patrí medzi vysoko frekventované jednokoľajové železničné trate na Slovensku. Vlani sa tu na priecestiach stali nehody, všetky zavinili vodiči automobilov, viedli aj k zraneniam a stratám na ľudských životoch a spôsobili škody spolu za viac ako štyri milióny eur.