Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Na UCM budú školiť seniorov vo využívaní mobilných aplikácií

Ilustračná snímka. Foto: TASR Michal Svítok

Seniori budú rozdelení do dvoch skupín. Prvá sa bude učiť klasickým spôsobom v učebni a druhá skupina bude edukovaná štýlom zábavných hier.

Trnava 14. októbra (TASR) - Kurz pre seniorov zameraný na využívanie mobilných aplikácií a smartfónov odštartuje v pondelok 15. októbra Fakulta masmediálnej komunikácie Univerzity sv. Cyrila a Metoda (FMK UCM) v Trnave. Je bezplatný, jedinou podmienkou je vlastniť dotykový telefón.

Školenie je venované nadobudnutiu či zlepšeniu práce s dotykovými telefónmi prostredníctvom praktických úloh. Seniorov budú školiť doktorandi z FMK, ktorí absolvovali špeciálny tréning. "Obsahom bude zvládnutie mobilných aplikácií Google Translator, Google Maps, Trip Advisor, Prekladač, CP.sk, Multimédiá, WhatsApp, ktoré naučia seniorov základným digitálnym zručnostiam, ako sú komunikácia, orientácia, vyhľadávanie informácií, práca s multimédiami a podobne," uviedla Magdaléna Švecová, koordinátorka projektu.

Seniori budú rozdelení do dvoch skupín. Prvá sa bude učiť klasickým spôsobom v učebni a druhá skupina bude edukovaná štýlom zábavných hier. Zámerom projektu je rozvoj didaktiky geolokačných herných modelov venovaných seniorom, tvorba nových poznatkov a výskum v oblastiach ako andragogika, gerontológia a psychológia. "Vzdelávanie seniorov v oblasti používania smartfónov je aktuálnou otázkou týkajúcou sa implementovania nových technológií do života staršej generácie. Projekt je súčasne zameraný na zodpovedanie otázky, či sú geolokačné hry efektívnym nástrojom vzdelávania na poli informačných technológií," dodala Švecová.

Vzdelávanie seniorov je súčasťou medzinárodného projektu s názvom LoGaSET: Geolokačné hry ako aktuálne, originálne a inovatívne metódy pre vzdelávanie a učenie seniorov realizovaného pod hlavičkou Erasmus+ KA2 – Strategické partnerstvo pre celoživotné vzdelávanie.