Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Regióny

Na Vianočnom bazáre bude zastúpených 41 krajín

21. ročník Vianočného bazáru - najväčšieho spoločného dobročinného podujatia diplomatickej a medzinárodnej komunity na Slovensku, sa uskutočnil v roku 2011 taktiež v Starej Tržnici. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Vianočný bazár sa uskutoční už 25.novembra v bratislavskej Starej Tržnici. Vyzbierané peniaze budú prerozdelené detským domovom, domovom sociálnych služieb a iným neziskovým organizáciám.

Bratislava 21. novembra (TASR) - Vianočný bazár, ktorý je najväčším spoločným charitatívnym podujatím diplomatickej a medzinárodnej komunity na Slovensku, sa v tomto roku uskutoční už túto nedeľu (25. 11.). Jeho 22. ročník sa bude konať pod záštitou Medzinárodného klubu žien v Bratislave (IWCB), ktorého členkami sú prevažne manželky veľvyslancov pôsobiacich v Slovenskej republike.

Bazár začne už o 10.00 h v bratislavskej Starej Tržnici na Námestí SNP a potrvá do 16.00 h. "Zúčastní sa na ňom 41 krajín, 4 medzinárodné školy, 5 stolov neziskových organizácií, Rotary Club, Lions Club a UNHCR. Každá krajina predáva typické jedlá a výrobky svojich regiónov," informoval dnes tlačový odbor rezortu diplomacie.

Na podujatí sa zúčastní prvá dáma Slovenskej republiky Silvia Gašparovičová, primátor Bratislavy Milan Ftáčnik, ako aj manželka podpredsedu vlády a ministra zahraničných vecí Jarmila Lajčáková Hargašová. "Vyzbierané peniaze Charitatívny výbor Medzinárodného klubu žien rozdeľuje podľa prísnych kritérií detským domovom, domovom sociálnych služieb a iným neziskovým a mimovládnym organizáciám na Slovensku," dodáva tlačový odbor rezortu diplomacie. Minulý rok sa na Vianočnom bazáre podarilo vyzbierať viac ako 90.000 eur.