Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Na víkendové Dni samosprávy ponúka Staré Mesto kultúru i brigádu

Foto: TASR/Miroslava Cibulková

Okrem návštevy miestneho úradu a stretnutia so starostkou Tatianou Rosovou v jej kancelárii majú občania príležitosť zúčastniť sa na čistení Šafárikovho námestia, spoznať kultúrne zariadenia.

Bratislava 17. apríla (TASR) – Pestrým programom sa do víkendového (20.-22.4.) bratislavského podujatia Dni samosprávy zapája Staré Mesto.

Okrem návštevy miestneho úradu a stretnutia so starostkou Tatianou Rosovou v jej kancelárii majú občania príležitosť zúčastniť sa na čistení Šafárikovho námestia, spoznať kultúrne zariadenia a vidieť umelecké výstavy či Prešporské divadlo, navštíviť burzy kníh, zacvičiť si pre správne držanie tela i vypočuť folkovú, dychovú a inú hudbu.

"Staromešťania si opäť budú môcť pozrieť moju kanceláriu, porozprávať sa so mnou o problémoch, ktoré ich v našej mestskej časti trápia. V sobotu otvoríme stránkové pracovisko na prízemí úradu, ktoré bude k dispozícii ako počas pracovných dní a poskytne všetky služby," sľubuje starostka Starého Mesta Tatiana Rosová.

V piatok popoludní možno navštíviť dve nové výstavy v Galérii Cypriána Majerníka v Zichyho paláci, prezentáciu tvorby Tibora Hamzu v Staromestskom klube G19 na Gaštanovej ulici. Tam sa môžu deti hravou formou naučiť, čo je potrebné urobiť pre správne držanie tela. V Klube 10x10 zasa sa môžu zabaviť na divadelnom predstavení Končerto dy komedianty. Výstavy budú otvorené aj počas víkendových dní. Počas nich budú sprístupnené aj priestory Pisztoryho a Jurenákovho paláca, kde sídli staromestský úrad. Na jeho nádvorí sa o príjemnú atmosféru postará folková kapela Oukej a dychovka Spojár. V altánku na Hviezdoslavovom námestí zahrá rezké pochodové melódie C. a k. dychový komorný orchester.

Dobrovoľnícke čistenie a zveľadenia Šafárikovho námestia je na programe v sobotu od 9.00 do 12.00 hodiny pri príležitosti blížiaceho sa Dňa Zeme. Mestská časť naň pozýva všetkých záujemcov, ktorým zabezpečí potrebné náradie. Do aktivít sa zapája aj Staromestská knižnica, ktorá vo všetkých piatich pobočkách v dňoch 23. a 24. apríla ponúka zdarma registráciu všetkým novým čitateľom.

"Kompletný program je na webových stránkach Starého Mesta aj hlavného mesta," uviedol pre TASR staromestský hovorca Tomáš Halán.