Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Leviciach by mali vzniknúť nové oddychové zóny

Ilustračné foto Foto: TASR/Alexandra Moštková

Vizualizácie návrhov možného riešenia a využitia areálu amfiteátra predložila mestským poslancom skupina mladých Levičanov.

Levice 30. marca (TASR) – V meste Levice by mali pribudnúť nové oddychové zóny na trávenie voľného času i športovanie. Jedna z nich bude na Vinohradoch medzi Hlbokou a Družstevníckou ulicou, druhá v amfiteátri. Projektovú dokumentáciu pripravuje projektantská kancelária.

Podľa pripravovanej projektovej dokumentácie by na Vinohradoch malo pribudnúť workout ihrisko, skatepark, ktorý bude odhlučnený terénnymi úpravami, inline a bežecká dráha a taktiež cvičisko pre psov, informovala hovorkyňa mestského úradu Adriana Macáková. Okrem týchto športovísk bude v oddychovej zóne ďalších šesť plôch pre rôzne aktivity, uvažuje sa aj o vytvorení rezervnej plochy pre kaviareň. Súčasťou návrhu sú i oddychové pergoly na grilovanie. Jednotlivé aktivity budú prepojené chodníkmi.

Dlhoočakávanou investičnou akciou bude rekonštrukcia amfiteátra. V minulosti intenzívne využívaný areál na kultúrne podujatia, koncerty či letné premietanie je už niekoľko rokov opustený. Pod jeho chátranie sa podpísali najmä vandali, skonštatovala Macáková. "Názory na znovuobnovenie pôvodnej funkcie amfiteátra sa rôznia, niektorí by privítali prinavrátenie jeho pôvodnej funkcie, iným, naopak, prekážal večerný ruch," povedala hovorkyňa mesta.

Vizualizácie návrhov možného riešenia a využitia areálu amfiteátra predložila mestským poslancom skupina mladých Levičanov. Poslancov záujem verejnosti oslovil a v rozpočte mesta schválili prostriedky na vypracovanie projektovej dokumentácie na jeho revitalizáciu. Podľa pripravovanej projektovej dokumentácie by v amfiteátri malo pribudnúť nové antivandal sedenie pre 800 osôb v hľadisku i nové estetickejšie oplotenie pri chodníku zo sídliska Vinohrady. Na existujúcich vegetačných plochách budú umiestnené tri miesta pre grilovanie a lanová dráha. Intenzívnu starostlivosť dostanú aj stromy a existujúca vegetácia. V obidvoch novovytvorených oddychových zónach budú umiestnené lavičky, odpadové koše i verejné osvetlenie.