Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Regióny

Na vyšetrení v bratislavskej nemocnici skončili traja opití tínedžeri

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Najčastejšou príčinou cesty do nemocnice boli zápaly pľúc, akútne infekty dolných dýchacích ciest a zápaly močových ciest. Chirurgovia ošetrili 25 pacientov.

Bratislava 1. januára (TASR) - Oslava príchodu nového roku sa skončila predčasne pre jedno opité dievča, ktoré museli hospitalizovať v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou v Bratislave. Mala zlomenú ruku.

Na urgentný príjem podľa hovorkyne nemocnice Dany Kamenickej priviezli do silvestrovskej polnoci tri 16-ročné deti pod vplyvom alkoholu. Jedného chlapca a dve dievčatá, z ktorých jedno muselo v nemocnici ostať so zlomenou rukou. Spolu s nimi ošetrili viac ako stovku pacientov, hospitalizovať museli 19. Najčastejšou príčinou cesty do nemocnice boli zápaly pľúc, akútne infekty dolných dýchacích ciest a zápaly močových ciest. Chirurgovia ošetrili 25 pacientov, z nich dvaja boli hospitalizovaní. Žiadne poranenie, ktoré by súviselo s používaním zábavnej pyrotechniky, do polnoci nezaznamenali.

Na centrálnom príjme v bratislavskej ružinovskej nemocnici ošetrili od 18.00 h do polnoci 40 pacientov. Ich problémy sa týkali úrazov, bolestí brucha, močových infekcií. TASR o tom informovala Marta Hájková z Univerzitnej nemocnice Bratislava. Devastačné poranenie z petárd nezaznamenali.

Podľa hovorcu bratislavskej mestskej polície prebiehajú silvestrovské oslavy v centre Bratislavy bez problémov. Očakáva sa však, že by sa mohli vyskytnúť po skončení osláv, okolo tretej hodiny.