Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Na Z. Šírave vytvorili viac ako desaťkilometrovú kolónu z motoriek

Na východe Slovenska sa cez víkend 17.-19. augusta 2012 uskutočnil jeden z najväčších motorkárskych sviatkov v stredoeurópskom regióne. Foto: TASR/Milan Kapusta

Motozraz odštartoval v piatok (17.8.) dopoludnia v Michalovciach.

Zemplínska Šírava 19. augusta (TASR) – Koncertom skupiny Tublatanka, ohňostrojom a nočnou rockotékou vyvrcholil dnes nadránom 11. ročník motozrazu na Zemplínskej Šírave. Ako pre TASR uviedol Michal tvrdý z organizačného tímu podujatia, išlo o jedno z najväčších stretnutí priaznivcov motocyklov v strednej Európe.

Motozraz odštartoval v piatok (17.8.) dopoludnia v Michalovciach registráciou jeho účastníkov. Popoludní sa na Námestí slobody uskutočnil zábavný program, po ktorom prišla na rad obľúbená spanilá jazda motoriek ulicami mesta až na Zemplínsku šíravu. „Vďaka spolupráci s Policajným zborom, mestom Michalovce a Mestskou políciou sa podarilo zabezpečiť, že nielen táto jazda, ale celá akcia bola bez vážnych komplikácií a incidentov,“ povedal Tvrdý.

Na východe Slovenska sa cez víkend 17.-19. augusta 2012 uskutočnil jeden z najväčších motorkárskych sviatkov v stredoeurópskom regióne.
Foto: TASR/Milan Kapusta


Organizátori ešte nemajú presný prehľad o počte zúčastnených. „Evidencia a spočítavanie motoriek prebiehalo na niekoľkých miestach, takže presné počty ešte nemáme, ale predpokladáme, že sa podarilo prekonať vlaňajšiu účasť, keď tu bolo 4500motorkárov,“ doplnil Tvrdý. Argumentoval tým, že počas jazdy okolo zemplínskej Šíravy v sobotu (19.8.) bola kolóna motoriek dlhšia ako desať kilometrov a časový rozdiel medzi prvý, a posledným účastníkom na tejto jazde bol viac ako 20 minút. 

S veľkým nadšením sa stretla súťaž o jazde na párok, kedy spolujazdkyňa musela počas jazdy partnera zjesť párok zavesený na šnúre bez pomoci rúk. „Uskutočnili sa aj Majstrová Slovenska v tanci okolo tyče a víťazka postúpila na Majstrovstvá Európy v Nemecku,“ dodal Tvrdý. V sobotu zároveň motorkári navštívili so svojimi strojmi deti z detského domova v Remetských Hámroch.

„Škoda len, že cestovný ruch na Zemplínskej Šírave sa rozbieha len veľmi pomaly, ale možno práve takéto akcie môžu byť nápomocné pre miestnych podnikateľov,“ uzavrel Tvrdý.