Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Na Záhorí sa začal s postrek proti komárom

Ilustaračné foto Foto: TASR

Prípadné opakovanie postrekov bude závisieť od požiadaviek jednotlivých obcí.

Bratislava 29. júna (TASR) - Na Záhorí už začali s postrekom proti komárom. Realizuje ho Bratislavský samosprávny kraj (BSK) od utorka (28.6.) do štvrtka (30.6.) v obciach, ktoré o to požiadali. TASR o tom informovala tlačová tajomníčka BSK Veronika Beňadiková.

"Primátor Stupavy a ďalší starostovia na Záhorí nám už hlásia výskyt komárov, preto sme pristúpili k začiatku postrekov. V prípade potreby ho budeme opakovať," skonštatoval predseda BSK Pavol Frešo.

Postreky sú aplikované pozemne v intravilánoch a extravilánoch obcí Plavecký Štvrtok, Kostolište, Láb, Lozorno, Jakubov, Záhorská Ves, Marianka a mesta Stupava. Prípadné opakovanie postrekov bude závisieť od požiadaviek jednotlivých obcí.

Podľa BSK sú pri postrekoch použité zdraviu neškodné prípravky a postupy na ničenie komárov. "Aplikovaný roztok je v nízkej koncentrácii a rýchle sa rozkladá na neškodné látky. Neohrozuje preto ani ryby, plazy a obojživelníky, je neškodný aj k domácim zvieratám a šetrný je aj k necielenému hmyzu," priblížila Beňadiková.