Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Na Zemplínskej šírave pribudla sauna s výhľadom na vodnú hladinu

Na snímke atmosféra v rekreačnom stredisku Lúč na Zemplínskej Šírave, archívne foto. Foto: TASR - Roman Hanc

Projekt zrealizovaný pri miestnom penzióne podľa nej reaguje na rastúci záujem o zdravý životný štýl, relax, ale aj otužovanie.

Kaluža 9. decembra (TASR) - Nový projekt s názvom Sauna pri slovenskom mori v sobotu predstavili v letnom stredisku Medvedia hora na brehu Zemplínskej šíravy. Ide o fínsku saunu s panoramatickým sklom, ktorá ponúka výhľad na vodnú hladinu. Pomôcť má prilákať turistov do regiónu aj mimo letnej sezóny. TASR o tom informovala krajská organizácia cestovného ruchu Košice región turizmus (KRT).

Projekt zrealizovaný pri miestnom penzióne podľa nej reaguje na rastúci záujem o zdravý životný štýl, relax, ale aj otužovanie. Keďže je sauna vykurovaná len pieckou na drevo, je ekologická a energeticky nezávislá. Po saunovaní sa možno schladiť priamo vo vode Zemplínskej šíravy. Zrelaxovať možno v oddychovej časti s dvomi drevenými ležadlami.

Košický samosprávny kraj (KSK) podporil projekt cez dotačný program Terra Incognita sumou 38.000 eur. "Vodná nádrž Zemplínska šírava sa hrdí svojou vysokou letnou návštevnosťou a neustálym zvyšovaním turistického štandardu aj mimo hlavnej sezóny. Šírava má veľký turistický potenciál a som presvedčený, že práve malé projekty a šikovní miestni jednotlivci prinesú nové nápady na objavovanie domácich pokladov," uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Ako uviedla realizátorka projektu Anna Obšatníková, k myšlienke vybudovať saunu na brehu vodnej nádrže prispeli návštevníci - otužilci, ktorí ju využívajú najmä v chladnejších mesiacoch. "Prevádzka sauny je v súlade s otváracou dobou penziónu a je prístupná nielen pre jeho návštevníkov, ale aj pre širokú verejnosť. Sauna sa prenajíma v celku, či už pre jednotlivca, alebo pre skupiny šesť až osem osôb," povedala.

Výkonná riaditeľka KRT Lenka Vargová Jurková pripomenula, že ide o ďalšie rozširovania wellness služieb pri Zemplínskej šírave. "Naším cieľom je prispieť k rozvoju tejto oblasti a poskytnúť všetkým oddych, relaxáciu a zážitky, ktoré ponúka iba dolný Zemplín," dodala.