Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Nového náčelníka Mestskej polície v Šuranoch nezvolili

Šurany, ilustračná snímka Foto: TASR

Podľa jeho slov ani jeden z dvoch kandidátov nezískal potrebný počet hlasov výberovej komisie.

Šurany 26. apríla (TASR) - Výberové konanie na obsadenie funkcie náčelník Mestskej polície (MsP) v Šuranoch v okrese Nové Zámky nebolo úspešné. TASR o tom dnes informoval primátor mesta Marek Oremus.

Podľa jeho slov ani jeden z dvoch kandidátov nezískal potrebný počet hlasov výberovej komisie. "Jeden z kandidátov nezískal ani jeden hlas a druhý dostal dva hlasy, pričom bolo potrebné získať tri hlasy členov komisie. Tá hlasovala tajne a vzhľadom na výsledok mi nenavrhla žiadneho z prihlásených uchádzačov na danú funkciu," uviedol Oremus.

V zmysle zákona o obecnej polícií jej náčelníka na návrh starostu vymenúva a odvoláva obecné zastupiteľstvo. "K obsadeniu funkcie náčelníka MsP Šurany je potrebné schválenie návrhu primátora mesta na vymenovanie náčelníka MsP Mestským zastupiteľstvom (MsZ) Šurany. Keďže sa nikto nevybral, nebude sa na MsZ nikto navrhovať. Na najbližšom rokovaní zastupiteľstva sa určí, či, akým spôsobom a kedy sa vyhlási ďalšie výberové konanie na obsadenie tejto funkcie. V súčasnosti je vedením MsP Šurany poverený doterajší náčelník Ján Perďoch," dodal.