Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Nadácia automobilky Kia rozdelí v grantovom programe 120.000 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Branislav Račko

O podporu sa môže uchádzať len projekt, ktorý odporučí zamestnanec spoločnosti Kia Motors Slovakia.

Teplička nad Váhom 3. marca (TASR) – Nadácia Kia Motors Slovakia vyhlásila zamestnanecký grantový program Región športuje, zameraný na rozvoj športových aktivít v Žilinskom kraji. Na projekty vyčlenila 120.000 eur, pričom maximálna výška grantu na jeden projekt je 3000 eur. TASR o tom informoval správca Nadácie Kia Motors Slovakia Dušan Dvořák.

O grant môžu podľa neho do 31. marca 2016 žiadať občianske združenia, neziskové organizácie, poskytujúce verejnoprospešné služby, účelové zariadenia cirkvi, ktoré musia pôsobiť v Žilinskom kraji a projekt v ňom aj realizovať. O grant sa nemôžu uchádzať fyzické osoby, podnikateľské subjekty, štátne zariadenia ani záujmové združenia právnických osôb, obce a mestá.

"O podporu sa môže uchádzať len projekt, ktorý odporučí zamestnanec spoločnosti Kia Motors Slovakia. Žiadosť o grant vypracuje mimovládna organizácia. Žiadateľ musí v elektronickom formulári uviesť meno zamestnanca, ktorý projekt odporúča, prípadne uviesť, ako sa bude zapájať do projektu a prečo projekt odporúča. Jeden zamestnanec môže odporučiť maximálne jeden projekt. Jedna organizácia môže podať iba jeden projekt," zdôraznil správca nadácie.

Doplnil, že žiadosť o grant musí byť vyplnená elektronicky na portáli www.darca.sk, na ktorom si žiadateľ vytvorí osobné konto. Nové konto treba zriadiť aj v prípade, že organizácia už v minulosti vypracovala iný projekt cez darca.sk. "Podporovanými aktivitami sú usporiadanie domácich, lokálnych športových podujatí, medzinárodných a národných súťaží, zabezpečenie tréningov a sústredení športovcov, materiálne zabezpečenie na podporu športových aktivít," dodal Dvořák.

Pripomenul, že v roku 2015 sa vďaka grantu uskutočnil napríklad Rajecký maratón, na ktorom sa zúčastnilo viac ako 1000 pretekárov. "Žilinská mestská basketbalová liga zorganizovala streetbalové turnaje, ktoré sa konali v štyroch mestách. V Ružomberku občianske združenie Lokál vybudovalo vďaka grantu konštrukciu na cvičenie vlastnou hmotnosťou, ktorá slúži na športové aktivity 200 mladým ľuďom zo športových klubov, ale aj širokej verejnosti," uzatvoril správca nadácie Kia Motors Slovakia.