Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

NAHLÁSENÉ BOMBY: Na východe evakuovali budovy súdov

Pre nahlásenie bomby evakuovali v pondelok 11. septembra 2018 po 8.00 h budovu Okresného súdu v Trebišove. Objekt prehľadáva polícia, prítomní sú hasiči. Foto: TASR - Roman Hanc

Po vyhodnotení obsahu hovoru a lokalizácie telefónu polícia podľa jej slov vykonala potrebné bezpečnostné opatrenia a pyrotechnické prehliadky v budovách súdov v Košiciach.

Košice 11. septembra (TASR) – Evakuáciu budov súdov v Košiciach si v utorok dopoludnia vyžiadala údajná bombová hrozba. Na tiesňovú linku 112 okolo 8.00 h niekto oznámil, že na súde je bomba. TASR to potvrdila košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Po vyhodnotení obsahu hovoru a lokalizácie telefónu polícia podľa jej slov vykonala potrebné bezpečnostné opatrenia a pyrotechnické prehliadky v budovách súdov v Košiciach. "Tie boli ukončené s negatívnym výsledkom," uviedla Ivanová.

Hovorkyňa košického krajského súdu Anna Pančurová potvrdila, že zamestnanci sa mohli vrátiť do súdnych budov okolo 10.30 h a následne boli priestory sprístupnené aj verejnosti.

Pre nahlásenie bomby evakuovali ráno aj budovu Okresného súdu v Trebišove.