Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Regióny

Najdlhší list Ježiškovi na Slovensku napísali v Lučenci

Ilustračné foto Foto: TASR

Za dielo, ktoré vznikalo viac ako dva týždne, prevzala primátorka Alexandra Pivková z rúk komisára certifikát o platnom slovenskom rekorde.

Lučenec 22. decembra (TASR) – Do Knihy slovenských rekordov bol v piatok 21. decembra zapísaný 111,69 metra dlhý list Ježiškovi, ktorý vznikol v Lučenci. TASR informoval zástupca Knihy slovenských rekordov Igor Svitok.

"Najdlhší list, plný vianočných prianí, napísali v Lučenci. V prvý deň, kedy akcia začala, Námestie Republiky v Lučenci bolo plné detí. Vianočné priania tu postupne na kotúč papiera kreslili a písali deti, ale aj dospeláci do 21. decembra," priblížil Svitok.

List sa písal vo vestibule mestského úradu, na školskom podujatí Pedagogickej a sociálnej akadémie - PaSA má talent, na výstave o Osmijankovi, v Divadle B. S. Timravy, na akadémii Základnej umeleckej školy a tiež počas Vianočných trhov. V posledný deň v piatok od 8.00 do 12.00 h v kine a od 13.00 h do večera na Námestí Republiky.

Večer o 19.00 h sa tu uskutočnilo oficiálne meranie a zápis do Knihy slovenských rekordov, pokračoval Svitok. Za dielo, ktoré vznikalo viac ako dva týždne, prevzala primátorka Alexandra Pivková z rúk komisára certifikát o platnom slovenskom rekorde.