Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Najdlhší list Ježiškovi napísali deti v Rajeckej Lesnej

Deti nesú najväčší list so želaniami. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Na napísanie želania môžu deti použiť aj bezplatné pohľadnice s predtlačenou adresou 999 99 Ježiško, ktoré sú k dispozícii na ktorejkoľvek pošte.

Rajecká Lesná 3. decembra (TASR) – Zatiaľ najdlhší list v histórii Vianočnej pošty napísali Ježiškovi deti z Materskej a Základnej školy v Rajeckej Lesnej (okres Žilina).

Predstavili ho dnes počas otvorenie 14. ročníka Vianočnej pošty v Rajeckej Lesnej. TASR o tom informovala Andrea Pivarčiová z odboru komunikácie Slovenskej pošty.

V Rajeckej Lesnej si podľa nej Ježiško preberá listy počas celého roka a cez Vianoce deťom na listy odpovedá, nevidiacim a slabozrakým deťom v Braillovom písme.

„List či kresbu Ježiškovi môžu deti a dospelí posielať na adresu 999 99 Ježiško. Obálku so známkou treba vhodiť do poštovej schránky alebo podať na pošte. Na listy je dôležité napísať aj svoju adresu, aby Ježiško vedel, kam má poslať odpoveď spolu s malým darčekom. Navyše, všetky kresby, ktoré prídu na Ježiškovu adresu, budú zaradené do súťaže. Víťazná kresba sa stane námetom pri filatelistických produktoch Slovenskej pošty,“ uviedla Pivarčiová.

Najväčší list so želaniami, ktorý napísali deti z Rajeckej Lesnej.
Foto: TASR/Pavol Ďurčo
Doplnila, že na napísanie želania môžu deti použiť aj bezplatné pohľadnice s predtlačenou adresou 999 99 Ježiško, ktoré sú k dispozícii na ktorejkoľvek pošte. „Tento rok prišlo na Ježiškovu adresu už niekoľko stoviek listov, prvý list prišiel dokonca už 10. októbra a poslalo ho dievčatko z Čadce. Vianočná pošta si za ostatných 13 rokov získala veľkú priazeň, o čom svedčí aj 1.186.802 listov, ktoré počas trinástich ročníkov prišli na Ježiškovu adresu,“ povedala Pivarčiová.

Pri príležitosti otvorenia tohtoročnej Vianočnej pošty v Rajeckej Lesnej pošta pripravila aj štyri špeciálne príležitostné pečiatky, ktoré sa používajú na Pošte v Rajeckej Lesnej každý adventný týždeň v dňoch 5., 12. a 19. decembra 2012. „Súčasťou Vianočnej pošty sú opäť aj divadelné predstavenia v priestoroch pošty vo vybraných mestách (5. decembra – Pošta Piešťany 1, 11. decembra – Pošta Zvolen 1, 18. decembra - Pošta Poprad 1 a 19. decembra – Pošta Košice 1). Špeciálne vianočné predstavenia hrajú, tak ako minulý rok, herci z Divadla z pasáže z Banskej Bystrice. Počas predstavení budú môcť deti písať Ježiškovi,“ dodala Pivarčiová.