Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

Najväčším zásahom hasičov v Trenčianskom kraji bol požiar v Bošanoch

Požiar výrobnej haly v Bošanoch Foto: FB - Hasičský a záchranný zbor

Požiar s najväčšími uchránenými hodnotami bol vo februári v minulom roku. Pri hasení technologického zariadenia súkromnej firmy v Horných Našticiach zachránili hasiči majetok za milión eur.

Trenčín 28. januára (TASR) – Najväčším minuloročným zásahom príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) bolo hasenie požiaru strechy výrobnej haly v súkromnej spoločnosti v obci Bošany. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Trenčíne Marián Petrík.

„K požiaru došlo 14. júla, na záchranných a likvidačných prácach sa zúčastnilo 26 profesionálnych hasičov z piatich jednotiek HaZZ (Partizánske, Bánovce nad Bebravou, Prievidza, Trenčín a Topoľčany) a sedem dobrovoľných hasičov z obcí Bošany a Klátová Nová Ves. Pri zásahu použili hasiči 32.000 litrov vody. Predbežná škoda bola vyčíslená na 50.000 eur a uchránené hodnoty predstavovali asi 300.000,“ uviedol Petrík.

Ako dodal, požiare s najväčšou spôsobenou škodou boli hneď tri. Škodu vo výške 150.000 eur spôsobil požiar rodinného domu v Dubnici nad Váhom, požiar drevenice v obci Košecké Podhradie v Ilavskom okrese a požiar kaštieľa v obci Dolný Lieskov v okrese Považská Bystrica.

Požiar renesančného kaštieľa v Dolnom Lieskove bol zároveň požiarom, ktorého hasenie si vyžiadalo najväčšie množstvo techniky, na hasení sa podieľalo desať vozidiel profesionálnych hasičov a päť vozidiel dobrovoľných hasičov. Na uhasenie požiaru spotrebovali hasiči 250.000 litrov vody.

Požiar s najväčšími uchránenými hodnotami bol vo februári v minulom roku. Pri hasení technologického zariadenia súkromnej firmy v Horných Našticiach zachránili hasiči majetok za milión eur.