Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Najvyššie položená volebná miestnosť zívala dopoludnia prázdnotou

Na snímke volička Paulína Pechová vchádza do najvyššie položenej volebnej miestnosti na Slovensku vo výške 1 300 metrov nad morom na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách počas 1. kola volieb do orgánov samosprávnych krajov, 9. novembra 2013. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Ako prvá si volebné právo uplatnila staršia pani starajúca sa o čistotu verejných priestranstiev turistami vyhľadávaného vysokohorského strediska.

Štrbské Pleso 9. novembra (TASR) – Cestu do najvyššie položenej volebnej miestnosti na Slovensku (približne 1350 m n. m.) v budove vysunutého pracoviska obce Štrba na Štrbskom Plese merali dopoludnia iba traja zo 68 oprávnených voličov. Výsostne dámska volebná komisia si krátila čakanie na voličov čítaním obecných novín.

Ako prvá si volebné právo uplatnila staršia pani starajúca sa o čistotu verejných priestranstiev turistami vyhľadávaného vysokohorského strediska. "Pochádzam zo Spišskej Novej Vsi. Na Štrbské Pleso som prišla pred štyrmi desiatkami rokov a zostala som tu natrvalo. Tatry sú Tatry, nevymenila by som ich za nič na celom svete," povedala úprimne.



"Zúčastňujem sa pravidelne každých volieb. Beriem to ako svoju úplne prirodzenú občiansku povinnosť. Kto voľby ignoruje, nemá právo sa potom sťažovať, keď niečo nefunguje. Voliť by mali všetci občania, aby mali volebné výsledky čo najväčšiu váhu," dodala dlhoročná obyvateľka Štrbského Plesa pre TASR.