Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Najvyťaženejšie Ski busy na Liptove jazdia medzi Jasnou a akvaparkom

Na snímke lyžiar na Chopku v lyžiarskom stredisku Jasná. Foto: TASR/Andrej Galica

Nápor turistov môžu autobusy očakávať počas pretekov Svetového pohára žien v alpskom lyžovaní, ktoré Jasná hostí od 5. do 6. marca 2016.

Liptovský Mikuláš 23. februára (TASR) - Viac ako 30.000 kilometrov najazdili na Liptove v aktuálnej zimnej sezóne Ski&Aqua busy. Návštevníci ich využívajú bezplatne už štvrtý rok. Ski busy denne jazdia na štyroch linkách a spájajú najväčšie lákadlá regiónu - Jasnú Nízke Tatry, Malinô Brdo, Tatralandiu, Bešeňovú, Lúčky, Liptovský Mikuláš, Demänovú a Ružomberok.

Počas zimy je najvyužívanejšia linka medzi strediskom Jasná a Tatralandiou, ktorá kombinuje využívanie lyžiarskeho strediska a kúpanie a relax v akvaparku. "Služby Ski–Aqua busov sú jednoznačným prínosom v regióne. Takáto služba ešte stále nie je na Slovensku bežná, ale v alpských destináciách, ktoré sú nám v mnohom zdrojom inšpirácie, je to štandard a nutnosť. Preto linky fungujú a budeme ich naďalej podporovať, aby dovolenkár na Liptove dostal ten najvyšší štandard," povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov Darina Bartková. "Pre našu obec je bezplatná linka do Jasnej určite plus, keďže túto zimu lyžiarske stredisko Javorovica bohužiaľ nie je v prevádzke. Vypĺňame tak medzeru, ktorá vznikla v ponuke služieb v našej, inak turisticky veľmi atraktívnej obci," pochválil aj Juraj Filo, starosta obce Liptovský Ján.

Nápor turistov môžu autobusy očakávať počas pretekov Svetového pohára žien v alpskom lyžovaní, ktoré Jasná hostí od 5. do 6. marca 2016. "Sme radi, že bezplatné linky sú dostupné pre lyžiarov aj ďalších fanúšikov. K štandardným linkám pribudnú aj ďalšie doplnkové, takže dokopy do Jasnej bude jazdiť až 70 autobusov v niekoľkominútových intervaloch od skorých ranných až do neskorých nočných hodín," doplnila Sylvia Artzová, členka organizačného výboru Svetového pohára v Jasnej. Denne bude podľa nej možné pri optimálnej obsadenosti všetkých autobusov prepraviť až takmer 32.000 lyžiarov a fanúšikov.