Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

NAKA zasahovala pre podozrenie z korupcie v Ružinove

Na snímke starosta bratislavskej mestskej časti Ružinov Dušan Pekár. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Zadržali zamestnanca tamojšieho stavebného úradu.

Bratislava 23. mája (TASR) – Vyšetrovatelia Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Prezídia Policajného zboru dnes zadržali priamo na Miestnom úrade v bratislavskom Ružinove zamestnanca stavebného úradu, a to pre podozrenie z korupcie. Na krátkom brífingu o tom informoval ružinovský starosta Dušan Pekár.

Starosta mal podozrenie, že dochádza k manipulácii spisov a k úplatkom na stavebnom úrade. "Konal som a dnes je tu výsledok," skonštatoval Pekár. Ako tvrdí, nie je možné, aby Ružinovčania za služby museli dávať úplatky, a takisto, aby ich zamestnanci miestneho úradu požadovali a konali mimo zákon.

Bližšie informácie v záujme prebiehajúceho vyšetrovania starosta odmietol poskytnúť.

Prezídium Policajného zboru zásah NAKA na Miestnom úrade v Ružinove pre TASR potvrdilo s tým, že zadržaný zamestnanec stavebného úradu je podozrivý zo spáchania zločinu prijímania úplatku.

"Vzhľadom na prebiehajúce zaisťovacie a procesné úkony v tomto štádiu trestného konania nie je možné poskytnúť bližšie informácie," uviedol Martin Wäldl z oddelenia komunikácie a prevencie Kancelárie prezidenta Policajného zboru.