Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Neupevnený náklad spôsobil prevrátenie nákladného auta a smrť vodiča

Na snímke prevrátené nákladné vozidlo značky Mercedes počas tradickej dopravnej nehody, ktorá sa stala vo štvrtok 21. marca 2013 na ceste II. triedy v obci Ňárad, okres Dunajská Streda. Foto: TASR/KR PZ Trnava

Oceľové zvitky neboli upevnené a zaistené a v dôsledku ich posunu sa nákladné auto prevrátilo na ľavý bok.

Ňárad 22. marca (TASR) - Dunajskostredskí policajti vyšetrujú tragickú dopravnú nehodu, ktorá sa stala vo štvrtok (21. 3.) okolo 16.00 h na ceste II. triedy v obci Ňárad, kde sa prevrátilo nákladné vozidlo značky Mercedes. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

Podľa jej slov sa nehoda stala tak, že v pravotočivej zákrute došlo k posunutiu nákladu na ložnom priestore auta. "Oceľové zvitky neboli upevnené a zaistené a v dôsledku ich posunu sa nákladné auto prevrátilo na ľavý bok. Vozidlo po prevrátení dopadlo na kovové zvodidlá a 57-ročný vodič z Veľkého Grobu z okresu Galanta utrpel pri nehode ťažké zranenia hlavy, ktorým na mieste podľahol," uviedla hovorkyňa s tým, že okolnosti dopravnej nehody polícia vyšetruje.

V tejto súvislosti pripomína vodičom, že v zmysle zákona o cestnej premávke musí byť náklad zabezpečený tak, aby sa pri zmene rýchlosti jazdy alebo zmene smeru jazdy vozidla nezošmykol, neprevrátil, nespadol alebo sa inak voľne nepohyboval.