Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Pri Námestove v obci Babín sa pokúsili ukradnúť prenosnú volebnú urnu

Na ilustračnej snímke prenosná volebná urna. Foto: TASR/Martin Palkovič

Zámerom krádeže bolo prerušiť voľby.

Babín 5. marca (TASR) - V obci Babín v okrese Námestovo sa dnes v ranných hodinách pokúsil miestny občan odcudziť prenosnú volebnú urnu. Informáciu pre TASR potvrdil predseda okrskovej volebnej komisie Miloš Lipničan.

Zámerom muža bolo podľa neho prerušiť voľby. "Ráno prišiel do volebnej miestnosti s tým, že ide voliť. Potom si to rozmyslel a povedal, že nechce, aby sa voľby konali. Zobral prenosnú volebnú urnu a pokúsil sa ju vyniesť z miestnosti," vysvetlil. Prípad už vyšetruje polícia.

Ako uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Radko Moravčík, 47-ročný muž mal vulgárne nadávať členom volebnej komisie a tiež mal roztrhať kópiu zoznamu voličov. "Členmi komisie bol vyvedený pred volebnú miestnosť. Následne v blízkosti obecného úradu mal poškodiť motorové vozidlo Hyundai ix35. Okamžite po prijatí oznámenia bola na miesto vyslaná policajná hliadka, ktorá muža zadržala a predviedla na policajný útvar," povedal. V súvislosti s poškodením motorového vozidla prebieha vyšetrovanie vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci.

Prečítajte si VŠETKO O PARLAMENTNÝCH VOĽBÁCH a sledujte s nami VOĽBY ONLINE