Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Národný týždeň manželstva v Prešove otvorí predvalentínska tancovačka

Prešov, archívna snímka. Foto: TASR – Milan Kapusta

Národný týždeň manželstva je súčasťou prešovských podujatí už po tretí raz.

Prešov 10. februára (TASR) – Národný týždeň manželstva (NTM) v Prešove sa začne v pondelok (12.2.) tzv. predvalentínskou tancovačkou. Počas siedmich dní je pre všetky vekové kategórie pripravený aj ďalší zaujímavý program. Vodárenská veža i budova radnice bude pri tejto príležitosti vysvietená na červeno. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová.

Tanečný večer začne o 18.00 h v Parku kultúry a oddychu pod vedením skúseného tanečného lektora Reného Lempeľa. Manželské páry si tak budú môcť zaspomínať, resp. zoznámiť sa s tancami, ako je tango, waltz, čača či jive. "Potrebné je len prispôsobiť oblečenie, pribaliť vhodnú tanečnú obuv a poriadnu dávku dobrej nálady a romantiky," poznamenala hovorkyňa.

Národný týždeň manželstva je súčasťou prešovských podujatí už po tretí raz. Záštitu nad ním prevzala primátorka Andrea Turčanová. "Som veľmi rada, že po vlaňajšom tanečnom valentínskom večere ponúka tento ročník ďalšie novinky, ktorých cieľom je dať príležitosť manželskému páru, aby sa na chvíľu odpútal od každodenných starostí a aby sa prostredníctvom jednotlivých aktivít stmelil či prehĺbil vzťah medzi manželmi," uviedla.

Tých tento rok čaká podľa hovorkyne bohatá ponuka podujatí, prednášok, pripravený je okrem iného bowlingový turnaj, na manželov čaká zvýhodnené vstupné na rôzne podujatia, atrakcie či športoviská v meste. "Novinkou je napr. fotosúťaž s názvom Manželstvo ako umenie. Cieľom je propagovať, podporiť manželstvo ako vzácnu hodnotu pre moderného človeka, pomôcť a povzbudiť ľudí v jeho budovaní," pripomenula Kmetóny Gazdová.

Celý program NTM 2018 v Prešove nájdu záujemcovia aj na stránke www.ntmpo.sk.