Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Následky veternej smršte v Lekárovciach odstraňovalo 100 vojakov

Ilustračná snímka. Foto: TASR Milan Kapusta

Vojaci v obci robili nevyhnutné dočasné opravy, prekrývali poškodené strechy fóliou, odstraňovali zlomené i popílené stromy a rozvážali potrebný materiál.

Bratislava 13. októbra (TASR) - Celkovo 100 profesionálnych vojakov pomáhalo v uplynulých dňoch v obci Lekárovce v okrese Sobrance odstraňovať následky veternej smršte, ktorá obec zasiahla minulý týždeň. Na mieste sa každý deň striedali skupiny od 10 do 40 príslušníkov 22. mechanizovaného práporu Michalovce s technikou. TASR o tom informovala hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková.

Vojaci v obci vykonávali nevyhnutné dočasné opravy, prekrývali poškodené strechy fóliou, odstraňovali zlomené i popílené stromy a rozvážali potrebný materiál. Tiež odpratávali strhnuté strechy a zlomené stĺpy telefónneho vedenia.

Obcou Lekárovce sa 3. októbra prehnal silný vietor. Následkom neho spadlo viacero stromov a bolo poškodených viac ako 30 domov a rôznych objektov. V obci vyhlásili mimoriadnu situáciu. V Lekárovciach následne z tohto dôvodu zasadala vláda, ktorej rokovanie bolo naplánované v okresnom meste Sobrance. Tá rozhodla, že obec Lekárovce bude mať k dispozícii 500.000 eur na úhradu škôd.