Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

Následky vetra odstraňovalo v Trenčianskom kraji takmer 70 hasičov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Na likvidáciu následkov vetra použili hasiči 23 kusov techniky.

Trenčín 18. februára (TASR) – Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) a dobrovoľní hasiči v Trenčianskom samosprávnom kraji absolvovali vo štvrtok (17. 2.) a v piatok nadránom v súvislosti s poveternostnou situáciou 21 zásahov.

Ako informoval hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Trenčíne Marián Petrík, vo väčšine prípadov išlo o odstraňovanie spadnutých a zlomených stromov z ciest, miestnych komunikácií a chodníkov, v dvoch prípadoch odstraňovali stromy spadnuté na osobné motorové vozidlá. Hasiči odstraňovali aj uvoľnené plechy na strechách budov.

Najviac zásahov mali profesionálni hasiči v okresoch Nové mesto nad Váhom a Myjava, tiež v okresoch Trenčín, Púchov a Prievidza. Pri udalostiach zasahovalo celkom 35 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru a 33 členov dobrovoľných hasičských zborov. Na likvidáciu následkov vetra použili hasiči 23 kusov techniky.

Okrem profesionálnych hasičov s odstraňovaním následkov počasia pomáhali aj členovia dobrovoľných hasičských zborov z miest a obcí Stará Turá, Bzince pod Javorinou, Stará Turá – Papraď, Čachtice, Moravské Lieskové, Lubina, Poriadie, Pobedim a Brezová pod Bradlom.