Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Regióny

Návrhy na cenu mesta môžu občania Rimavskej Soboty podávať do 1. marca

Rimavská Sobota, archívna snímka. Foto: EASYFOTO TASR - Karin Ošvárthová

Cena mesta Rimavská Sobota sa v zmysle Štatútu mesta každoročne udeľuje osobe alebo kolektívu za významné výsledky vo vedeckej, technickej, umeleckej, publicistickej a verejnoprospešnej činnosti.

Rimavská Sobota 21. februára (TASR) – Mesto Rimavská Sobota aj v roku 2021 udelí vybraným osobám a organizáciám cenu mesta. Informuje o tom na svojej internetovej stránke s tým, že návrhy na ocenenie je možné podávať do 1. marca na adresu mestského úradu.

Ceny mesta samospráva odovzdáva každoročne na slávnostnom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ), ktoré sa koná v máji. „Aktuálna situácia súvisiaca s ochorením COVID-19 nám pravdepodobne spoločné stretnutie neumožní, no aj napriek tomu chceme istou formou vyzdvihnúť a oceniť osobnosti nášho mesta,“ avizovalo mesto.

Cena mesta Rimavská Sobota sa v zmysle Štatútu mesta každoročne udeľuje osobe alebo kolektívu za významné výsledky vo vedeckej, technickej, umeleckej, publicistickej a verejnoprospešnej činnosti, alebo za činnosť, ktorou sa významným spôsobom pričinili o ekonomický a kultúrny rozvoj mesta.

Udelená môže byť aj za záchranu ľudských životov, či majetku mesta a jeho obyvateľov. O udelení ceny rozhoduje MsZ trojpätinovou väčšinou a počas jedného kalendárneho roka môže udeliť najviac tri ceny mesta.