Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Návštevníci si v Oravskej Lesnej môžu užiť posledné dni lyžovačky

Oravská Lesná Foto: TASR - Pavol Ďurčo

Lyžiarska sezóna v najstudenšej doline na Slovensku sa v tomto roku skončí skôr ako v predchádzajúcich obdobiach.


Oravská Lesná 1. marca (TASR) - Prázdninujúce deti môžu v týchto dňoch využiť poslednú možnosť jarnej lyžovačky v najstudenšej doline na Slovensku. Lyžiarska sezóna v Oravskej Lesnej sa v tomto roku skončí skôr ako v predchádzajúcich obdobiach.

"Lyžiarska sezóna zvyčajne trvá do konca marca alebo začiatku apríla. Po zime takmer bez snehu a pri tomto počasí však budeme radi, ak ponecháme prevádzku do polovice marca," upozornil riaditeľ lyžiarskeho strediska SKI Oravská Lesná Martin Kollár. Lyžuje sa podľa neho denne na tratiach Kohútik 2 a Lehotská 1, 2 v čase od 9.00 do 16.00 h. "K dispozícii je lanovka, štyri lyžiarske vleky a trate v dĺžke 8,5 kilometra," dodal.

Dopravná dostupnosť strediska je z troch strán - v smere od Žiliny, z poľskej strany a z Českej republiky. Žilina je vzdialená približne 50 minút cesty autom cez novovybudovanú horskú magistrálu z Vychylovky do Oravskej Lesnej, ktorá vedie k hraničnému priechodu Suchá Hora do Poľska. Hraničný priechod do Poľska je v okruhu 20 kilometrov a do Českej republiky 55 kilometrov.