Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

DOPRAVA: Na toto sa pripravte cez víkend na slovenských cestách

Na archívnej snímke príjazd od Braniska do Prešova. Foto: TASR - Milan Kapusta

Doprava v tuneli Branisko je obmedzená až do pondelkového rána, uvádza NDS. Pozornosť zvýšte aj na ceste od obce Červeník cez obec Drahovce

Bratislava 5. augusta (TASR) - Doprava v tuneli Branisko je aj cez víkend obmedzená. Obmedzenia potrvajú do pondelka 7. augusta do 08.00 h. Informovala o tom dnes hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti Michaela Michalová.

Maximálna povolená rýchlosť je znížená na 40 km/h a vozidlá nad 3,5 tony tadiaľ prechádzať nesmú. Obchádzková trasa vedie po ceste I/18. Dočasné dopravné obmedzenia si vyžiadal súčasný havarijný stav cemento-betónového krytu vozovky v mieste prechodovej dosky pred východným portálom tunela Branisko.

Tunel bol pre vozidlá nad 3,5 tony v obidvoch smeroch uzavretý už v piatok (4.8.). Pre autá do 3,5 tony bola v tuneli obmedzená rýchlosť na 40 kilometrov za hodinu. Dôvodom bolo poškodenie vozovky z tepla.

Vodiči, zvýšte pozornosť na ceste od obce Červeník cez obec Drahovce



Polícia žiada vodičov, dnes prechádzajúcich v oboch smeroch po ceste I/61 od obce Červeník v okrese Hlohovec cez obec Drahovce v okrese Piešťany smerom do Piešťan, o zvýšenie pozornosti. Ako TASR informovalo Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Trnave, ide o úsek križovatky ulíc Bratislavská a Rekreačná až po Lodenicu.

Polícia o zvýšenie pozornosti vodičov žiada z dôvodu pohybu vyššieho počtu cyklistov na uvedenom úseku, ktorý bude trvať približne do 18.00 h. "Zároveň žiadame vodičov, nachádzajúcich sa v danom úseku, aby rešpektovali pokyny polície, a tak sa podieľali na plynulosti cestnej premávky, prípadne sa danému úseku úplne vyhli," informovalo Operačné stredisko KR PZ v Trnave.

Sprejazdnenie križovatky VSS ovplyvnilo aj MHD v Košiciach



V súvislosti s opätovným spustením automobilovej dopravy na križovatke VSS v Košiciach došlo oddnes k zmenám trás liniek mestskej hromadnej dopravy (MHD). O zmenách TASR informovala hovorkyňa Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) Michaela Karaffová.

Linka 54 v smere na Madridskú vynecháva zastávku Autocamping a podľa slov hovorkyne DPMK zastavuje na zastávke VSS, križovatka. "Linka x4 v smere na Rybu vynecháva zastávky Levočská, Bukovecká, Tepláreň a za zastávkou Katastrálny úrad zastavuje na novozriadenej zastávke VSS, za križovatkou," uviedla Karaffová.

Oddnes až do odvolania bude premávať linka číslo 12 v smere na Podhradovú odklonom cez Watsonovu ulicu, pričom nebude prechádzať cez Letnú ulicu a Ulicu Boženy Němcovej. MHD rovnako nezachádza na zastávku Technická univerzita a mimoriadne zastavuje na zastávke Obchodná akadémia. Dôvodom odklonu sú výkopové práce na odstránení havárie potrubia na Ulici Boženy Němcovej.