Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

NDS začala opravovať mostné závery na bratislavskom Prístavnom moste

Ilustračné foto Foto: FOTO TASR/Štefan Puškáš

Aktuálne robia diaľničiari opravy nepretržite 24 hodín denne, sedem dní v týždni.

Bratislava 15. marca (TASR) - Národná diaľničná spoločnosť (NDS) sa v týchto dňoch pustila do opravy najvyťaženejšieho diaľničného úseku na Slovensku - bratislavského Prístavného mosta. Začala na ňom opravovať mostné závery, čo by malo podľa hovorkyne NDS Evy Žgravčákovej zlepšiť technický stav mosta.

"Cez bratislavský Prístavný most prejde denne takmer 100.000 vozidiel. Zabrať dostávajú najmä mostné závery, ktoré je nevyhnutné opraviť," zdôraznila hovorkyňa.

Ak by sa opravy odložili na neskôr, hrozilo by podľa jej slov rozsiahle poškodenie mostného záveru. V takom prípade by sa musel mostný záver vymeniť za úplne nový kus, a to by prinieslo výrazné obmedzenia. Doprava by sa totiž mohla viesť len v dvoch šírkovo zúžených jazdných pruhoch počas štyroch mesiacov.

Aktuálne robia diaľničiari opravy nepretržite 24 hodín denne, sedem dní v týždni. "Pracovníci budú opravu mosta realizovať v priestore pod ním, v stiesnenom otvore širokom približne pol metra," opísala Žgravčáková.

Práce sú naplánované do 13. mája tohto roku a oprava je rozdelená na dve etapy. Jedna je na pravej časti mosta smerom von z mesta do Trnavy, ktorá by mala trvať štyri týždne. Druhá je na ľavej časti mosta v smere do Petržalky, a tiež by mala trvať štyri týždne.

"Počas opravy bude doprava vedená cez oceľové platne s asfaltovými nábehmi v dvoch nezmenených jazdných pruhoch so zníženou rýchlosťou na 60 kilometrov za hodinu," priblížila hovorkyňa. Oceľové platne diaľničiari po ukončení opravy odstránia.

"Vďaka oprave mostného záveru sa zlepší stavebno-technický stav mosta, prejazd daným úsekom bude tichší a bezpečnejší," vymenovala Žgravčáková.