Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Neďaleko obce Jesenské sa vznietil rušeň rýchlika s 200 cestujúcimi

Ilustračné foto Foto: TASR/Roman Hanc

Na mieste zasahovalo 16 hasičov z troch okresov so šiestimi kusmi techniky.

Jesenské 13. apríla (TASR) – K požiaru rušňa došlo dnes (13. 4.) po polnoci neďaleko obce Jesenské v okrese Rimavská Sobota. Ako TASR informoval Marián Brádňan z Hasičského a záchranného zboru v Rimavskej Sobote, rušeň bol súčasťou rýchlika, ktorý smeroval z Prešova do Bratislavy a viezol približne 200 cestujúcich.

„Za jazdy rušňovodič s pomocníkom zbadali, že ich štípu oči a následne sa z motorového priestoru začal valiť hustý dym. Vlak preto zastavili a rušeň ihneď opustili,“ uviedol Brádňan s tým, že súprava zostala stáť uprostred polí, približne 1,5 kilometra od najbližšieho obývaného miesta.

„Pre rozbahnený terén sme sa na miesto nevedeli dostať s technikou, takže naši hasiči tam prešli len s hasiacimi prístrojmi. Motorový priestor ochladili a požiar utlmili. Veliteľ zásahu potom nariadil odtiahnutie rušňa k najbližšiemu priecestiu, kde bol lepší prístup. Tam prebiehali hasiace práce približne tri hodiny, pričom v ranných hodinách sa rušeň vznietil ešte raz,“ načrtol Brádňan. Na mieste zasahovalo podľa jeho slov celkovo 16 hasičov z troch okresov so šiestimi kusmi techniky.

Ako ďalej uviedol, rušeň bol po ukončení zásahu odstavený v železničnej stanici Jesenské. „K príčine vzniku požiaru sa zatiaľ nedá vyjadriť, pretože v motorovom priestore vznikol taký žiar a teplota, že doň ešte doteraz nie je možný prístup,“ povedal Brádňan s tým, že za účelom zistenia príčiny bude vytvorená špeciálna skupina. Vyčíslená ešte podľa neho nie je ani celková výška škody.