Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Okolnosti k dopravným nehodám na D2 vyšetruje polícia

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

K nehodám došlo dnes v ranných hodinách na diaľnici D2 v smere do Bratislavy, ako aj v smere do Českej republiky.

Bratislava 28. januára (TASR) - Polícia vyšetruje okolnosti dopravných nehôd, ku ktorým došlo dnes v ranných hodinách na diaľnici D2 v smere do Bratislavy, ako aj v smere do Českej republiky. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

K nehode kamióna a osobného auta došlo na D2 v smere do Bratislavy krátko po 6.30 h. Úsek je už podľa polície prejazdný. Nákladné a osobné auto jazdili v tom istom pruhu, k zrážke došlo z doposiaľ nezistených príčin. Zranenia pri nej utrpeli dvaja ľudia. "Následne došlo k prevráteniu nákladného auta, ktoré potom narazilo do stredových betónových zvodidiel," povedal Szeiff.

Svedok dopravnej nehody, 24-ročný muž, ktorý v tom čase prechádzal úsekom, zastavil za prevráteným nákladným autom a chcel vodičovi pomôcť. Mladého muža zrazilo idúce BMW vo vedľajšom jazdnom pruhu. Zraneniam na mieste podľahol. "Vodič BMW už nedokázal zabrániť zrážke pre krátku vzdialenosť," informoval hovorca.

Premávka bola v uvedenom úseku diaľnice D2 na nevyhnutne potrebný čas v oboch smeroch obmedzená, usmerňovali ju policajti. Premávku odkláňali cez D4 na cestu I/2.

Následky dopravnej nehody odstránili policajti a hasiči o 11.30 h. "Ďalšie okolnosti tejto dopravnej nehody sú predmetom v súčasnosti prebiehajúceho vyšetrovania," dodal Szeiff.