Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 11. jún 2024
< sekcia Regióny

Nemocnica Agel Levice zredukovala reprofilizované lôžka

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Vo veľmi vážnom stave je už len jeden pacient.

Levice 4. mája (TASR) - Nemocnica Agel Levice má vývoj pandemickej situácie pod kontrolou, aj keď počet pacientov s novým koronavírusom od minulého týždňa mierne stúpol. Vo veľmi vážnom stave je už len jeden pacient.

„Pandemická situácia v nemocnici je viac-menej ustálená. Oproti minulému týždňu sa počet pacientov pozitívnych na ochorenie COVID-19 zvýšil o štyroch pacientov celkovo na 15, jeden pacient zostáva pre ťažký priebeh ochorenia pripojený na umelú pľúcnu ventiláciu,“ uviedol riaditeľ nemocnice Ján Belanský.

Nikto zo zamestnancov nemocnice aktuálne nemá nový koronavírus, dvaja sú ešte v preventívnej karanténe. „Vzhľadom na stabilnú pandemickú situáciu s očakávaným pozitívnym vývojom sme pristúpili k redukcii reprofilizovaných lôžok, ktoré potrebujeme pre bežných pacientov,“ skonštatoval riaditeľ. Napriek zlepšujúcej sa pandemickej situácii stále v nemocnici platí zákaz návštev pacientov a prísne protiepidemické opatrenia.

Zlepšenie pandemickej situácie dokazujú výsledky minulotýždňového testovania v mobilnom odberovom mieste levickej nemocnice. Z 2096 antigénových testov bolo pozitívnych len deväť, z 264 vykonaných PCR testov bolo 28 pozitívnych. Vo vakcinačnom centre dostalo očkovaciu látku takmer 2700 registrovaných záujemcov.