Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Nemocnica na Antolskej ulici v Bratislave funguje v plnom rozsahu

Bratislavská nemocnica na Antolskej ulici (na snímke) Foto: TASR/Martin Baumann

Problémy s kúrením mala nemocnica od utorka do piatka.

Bratislava 11. januára (TASR) - Nemocnica sv. Cyrila a Metoda na bratislavskej Antolskej ulici už funguje po problémoch s kúrením v plnom rozsahu. "Oddnes, ako od prvého pracovného dňa od zrušenia núdzového režimu (8.1.), sa začína poskytovať aj plánovaná zdravotná starostlivosť – ambulantná i ústavná. Fungovať bude teda aj poliklinika," informovala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Petra Stano Maťašovská.

Počas víkendu nemocnica prijala podľa jej slov 140 nových pacientov na hospitalizáciu a ošetrila 324 ľudí na centrálnom prijímacom oddelení. "Víkend po úspešnej oprave bol pokojný a bez komplikácií. V nemocnici sa plnohodnotne kúri. Ešte raz ďakujeme všetkým pacientom za pochopenie, trpezlivosť a spoluprácu. Rovnako aj zamestnancom a iným dotknutým osobám," povedala Stano Maťašovská.

Nemocnica mala problémy s kúrením od utorka (5.1.) do piatka (8.1.), pre poruchu výmenníkovej stanice nešlo vykúriť celú budovu. Žiadnych nových pacientov tak v nemocnici neprijímali a väčšinu hospitalizovaných s výnimkou vážnych prípadov previezli. Oprava si mala vyžiadať predbežné náklady takmer 18.000 eur bez DPH. Nemocnica na tento účel využije peniaze od ministerstva zdravotníctva. Na riešenie stavu tepelného hospodárstva, ktoré je v nepretržitej prevádzke od roku 1992, dostala nemocnica celkovo 776.000 eur.

"Za uplynulý polrok boli v tejto súvislosti uskutočnené prioritné plánované opravy a rekonštrukcie, náklady na ich realizáciu zatiaľ dosiahli sumu takmer 100.000 eur...Postupnosť a plánovanie prác ovplyvňuje aj vznik niektorých neočakávaných porúch a havárií, ako i vek a stav niektorých technologických celkov,"
priblížila Stano Maťašovská. Hlavná časť prvej etapy rekonštrukcie sa plánuje v priebehu tohto roka.