Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V nemocnici je po otrave oxidom uhoľnatým v Čani už len jeden pacient

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Na zimnom štadióne v Čani 18. januára pre koncentráciu oxidu uhoľnatého malo nevoľnosť, bolesti hlavy či zvracanie najmenej 36 osôb.

Košice 27. januára (TASR) – V Nemocnici Košice-Šaca zostáva po úniku oxidu uhoľnatého z nedele 18. januára na zimnom štadióne v Čani (okr. Košice-okolie) hospitalizovaný už len jeden pacient. "Všetci zvyšní desiati, prijatí v ten istý deň, ako aj ďalší traja, ktorí do Šace prišli uplynulý štvrtok (22.1.) z košickej univerzitnej nemocnice, už boli prepustení do ambulantnej starostlivosti a domáceho ošetrenia," informoval dnes TASR Ján Slávik, medicínsky riaditeľ Nemocnice Košice-Šaca, a. s., 1. súkromná nemocnica.



Jeden pacient je so zápalom pľúc a neurologickým výpadkom hospitalizovaný na internej klinike. "Keďže u tohto pacienta pretrváva neurologický výpadok, musí zostať v našej starostlivosti. Pre jeho zdravotný stav je zatiaľ predčasné hovoriť, kedy by sme ho mohli prepustiť do domáceho ošetrenia," dodal Slávik. Všetko podľa neho ukážu až ďalšie lekárske vyšetrenia.

Zároveň traja pacienti, ktorí sa predtým liečili v univerzitnej nemocnici a pre pretrvávajúce zdravotné ťažkosti boli prijatí v Šaci, absolvujú liečebné procedúry v hyperbarickej komore. Vrátane tej dnešnej pacientom poskytli celkovo 67 takýchto liečebných procedúr.

Na zimnom štadióne v Čani 18. januára pre koncentráciu oxidu uhoľnatého malo nevoľnosť, bolesti hlavy či zvracanie najmenej 36 osôb. Policajný vyšetrovateľ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia. Vo veci prebieha vyšetrovanie.