Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Regióny

Nemocnica v Žiari nad Hronom organizuje mimoriadny odber krvi

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Nemocnica pripomína, že krvi je počas letných mesiacov vzhľadom na dovolenky darcov menej, jej potreba však neklesá.

Žiar nad Hronom 19. júla (TASR) - Nemocnica v Žiari nad Hronom organizuje mimoriadny letný odber krvi, ktorý sa uskutoční v stredu 26. júla. V súvislosti s vlastníckou transformáciou nemocnica už niekoľko mesiacov zabezpečuje krv nakupovaním od okolitých transfúznych zariadení. TASR o tom informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú žiarska nemocnica po novom patrí.

Mimoriadny letný odber krvi sa v Žiari nad Hronom uskutoční 26. júla od 9.00 do 12.00 h v priestoroch hematologicko-transfúziologického oddelenia (HTO) nemocnice. Vzhľadom na stále prebiehajúci proces prechodu pod nového prevádzkovateľa bude odber krvi realizovaný v spolupráci s mobilnou odberovou jednotkou partnerskej Nemocnice Agel Komárno.

"Darovaná krv bude použitá pre potreby našich pacientov. Veríme, že nám darcovia zachovajú vernosť aj pod novou značkou a čoskoro obnovíme odbery krvi na HTO Nemocnice Agel Žiar nad Hronom v pôvodnom rozsahu," uviedol riaditeľ žiarskej nemocnice Ivan Mokrý.

Nemocnica pripomína, že krvi je počas letných mesiacov vzhľadom na dovolenky darcov menej, jej potreba však neklesá. Zdravotníci v žiarskej nemocnici budú počas mimoriadneho odberu prijímať pravidelných darcov i prvodarcov. Nemocnica darcov žiada, aby sa vopred objednali na telefónnom čísle 045/6709422.