Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Nemocnica v Zlatých Moravciach školí svojich zdravotníkov

Ilustračná fotka Foto: TASR

Školenie je rozdelené do viacerých dní a blokov, aby ho mohli absolvovať všetci zdravotnícki pracovníci nemocnice.

Zlaté Moravce 24. februára (TASR) – Nemocnica Agel v Zlatých Moravciach pripravila pre zdravotníckych pracovníkov študijný program, na základe ktorého nadobudnú teoretické i praktické zručnosti z neodkladnej podpory životných funkcií. Školenie je rozdelené do viacerých dní a blokov, aby ho mohli absolvovať všetci zdravotnícki pracovníci nemocnice, informovala námestníčka úseku ošetrovateľskej starostlivosti Beáta Králiková.

Prví zdravotníci akreditovaného študijného programu neodkladnej podpory životných funkcií absolvovali školenie v piatok, ostatní zdravotníci ho absolvujú počas nasledujúcich piatich termínov v marci. Odborné školenie v trvaní osem hodín je rozložené na tri hodiny teoretickej časti a päť hodín praktickej časti, školiteľmi sú certifikovaní záchranári.

Zdravotníci získajú teoretické vedomosti a praktické zručnosti v poskytovaní neodkladnej podpory životných funkcií pri náhlych život a zdravie ohrozujúcich udalostiach, získajú pozitívny postoj k poskytovaniu neodkladnej podpory životných funkcií a k prevencii náhleho ohrozenia života a zdravia človeka, zhodnotila prínos Králiková.