Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

Nemocnice v Lučenci a Šalgotarjáne spojila oblasť gastroenterológie

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Cezhraničná spolupráca spočíva v spoločných workshopoch na tému gastroenterologických ochorení i v zlepšení vybavenia príslušných oddelení v oboch nemocniciach.

Lučenec 29. septembra (TASR) – Všeobecná nemocnica s poliklinikou (VšNsP) v Lučenci bude v oblasti diagnostiky gastroenterologických ochorení spolupracovať s nemocnicou v maďarskom Šalgotarjáne. V rámci projektu Healthcare cooperation dôjde v oboch zariadeniach aj k zlepšeniu technologického vybavenia gastroenterologických oddelení.

"Cieľom spolupráce je, aby špecialisti na oboch stranách hranice boli schopní pravidelne zdieľať diagnostické záznamy a konzultovať závery, prípadne zostaviť katalóg prípadových štúdií pre zriedkavé nálezy," uviedol konateľ spoločnosti Central European Development Solutions (CEDS) Gabriel Kiss.

Cezhraničná spolupráca spočíva v spoločných workshopoch na tému gastroenterologických ochorení i v zlepšení vybavenia príslušných oddelení v oboch nemocniciach. Okrem toho má priniesť rozvoj odborných kapacít, výmenu skúseností a implementáciu najnovších poznatkov do praxe v oblasti gastroenterológie, čo povedie ku kvalitnejšej zdravotnej starostlivosti.

Kooperácia lučeneckej a šalgotarjánskej nemocnice je výsledkom projektu Healthcare cooperation v rámci programu Interreg, ktorého rozpočet je takmer 400.000 eur. "Hlavným cieľom projektu je zlepšenie prevencie a liečby chorôb gastrointestinálneho traktu na cieľovom území Banskobystrického kraja a okresu Nógrád," doplnil Kiss.