Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Ničenie dopravných značiek spôsobuje Košiciam škody za tisíce eur

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

K 24. marcu 2017 bolo celkovo poškodených 58 zvislých dopravných značiek v majetku mesta.

Košice 29. marca (TASR) – Vyčíňanie vandalov, ktorí v Košiciach ničia dopravné značky, spôsobuje mestu škody za tisíce eur. "Mesto Košice vyzýva vandalov, aby prestali ďalej poškodzovať dopravné značky v meste, a všetkých slušných ľudí vyzýva k tomu, aby v prípade, že sú svedkami takéhoto protiprávneho konania, bezodkladne o ňom informovali príslušníkov štátnej alebo mestskej polície," vyhlásil dnes košický magistrát.

Poškodzované dopravné značenie v centrálnej mestskej zóne a v rezidentských lokalitách je majetkom mesta. Náklady na obnovu alebo opravu sú hradené z mestského rozpočtu. "Doteraz sme my všetci museli zaplatiť za obnovu alebo opravu dopravných značiek celkovo takmer 6000 eur," informovala hovorkyňa mesta Linda Šnajdárová.

K 24. marcu 2017 bolo celkovo poškodených 58 zvislých dopravných značiek v majetku mesta. Najviac ich bolo v rezidentskej lokalite 8 (12 značiek) a v rezidentskej lokalite 9 (11 značiek). V 18 prípadoch boli ústne podania vo veci poškodenia zvislých dopravných značiek na obvodných oddeleniach Policajného zboru v Košiciach – Staré Mesto a Juh.