Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

Nimnica žiada dôkladnejšie čistenie cesty znečistenej výstavbou tunela

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Problematický úsek cesty podľa neho monitoruje aj polícia, po rokovaniach obce s považskobystrickým dopravným inšpektorátom polícia pri Nimnici zintenzívni kontroly.

Nimnica 29. novembra (TASR) – Združenie Nimnica – zhotoviteľ rekonštrukcie železničnej trate v úseku Púchov – Považská Teplá, zabezpečí kvalitnejšie čistenie cesty II/507 pri západnom portáli tunela Diel pri obci Nimnica v Púchovskom okrese. Vyplýva to zo stredajšieho stretnutia zástupcov zhotoviteľa a obce Nimnica.

Ako informoval starosta Nimnice Ladislav Ďureček, pri hĺbení železničného tunela Diel blato z nákladných automobilov znečisťuje frekventovanú cestu spájajúcu Považskú Bystricu s Púchovom a jediný traktor s kefou nestíha zabezpečovať údržbu cesty.

"A ak to aj stíha, nánosy odhŕňa len k obrubníkom na kraj komunikácie. V prípade daždivého počasia sa nánosy blata dostávali späť na štátnu cestu. Pokiaľ by to takto zostalo, bolo by len otázkou času, kedy dôjde k ujme na majetku a na živote," skonštatoval Ďureček.

Ako dodal, verí, že zhotoviteľ dodrží všetko, čo sľúbil. Problematický úsek cesty podľa neho monitoruje aj polícia, po rokovaniach obce s považskobystrickým dopravným inšpektorátom polícia pri Nimnici zintenzívni kontroly.

"Takáto obrovská investičná akcia zanechá na obyvateľoch obce veľkú stopu. Nimničania už niečo podobné zažili pred niekoľkými generáciami, keď sa stavalo vodné dielo Nosice," doplnil starosta s tým, že záujmom obce je minimalizovať dosahy výstavby na obyvateľov.